Snel naar

Bestellen en betalen

Alle orders boven de €30,- worden gratis verzonden m.u.v. de Waddeneilanden. Hiervoor geldt een vaste toeslag van …

Voor bestellingen onder de €30,- rekenen wij €5,95 verzendkosten. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Nee, dit is niet mogelijk. Als je liever niet online wilt bestellen, dan kun je terecht bij één van onze verkooppunten.

Je kan bij het afrekenen een afleveradres naar keuze invoeren. 

Al onze prijzen zijn inclusief btw tenzij anders vermeld.

Het is mogelijk om te betalen met:

 • iDEAL (ABN Amro, ASN bank, bunq, Friesland bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS bank, Triodos bank, Van Lanschot Bankiers, Handelsbank en Revolut)
 • Directe bankoverschrijving
 • Creditcard (Mastercard, VISA, American Express)
 • Betaal in 3 delen (zonder rente) met Klarna
 • Achteraf betalen in 30 dagen met Klarna

Alle betalingen gebeuren binnen een beveiligde betaalomgeving.

Ja, dat kan. Kies tijdens het afronden van je bestelling voor de betaalmethode “Achteraf betalen na 30 dagen (Klarna)”. In de volgende stap word je automatisch naar de veilige omgeving van Klarna gestuurd, hier worden extra gegevens gevraagd (naam, geboortedatum en telefoonnummer). Op basis van deze gegevens keurt Klarna je betaling goed of af. Klarna doet dit op basis van een check waarin gekeken wordt naar jouw betalingsgeschiedenis bij Klarna, het bedrag en in sommige gevallen externe informatie.

Je betaalt wanneer het jou uitkomt tijdens de betaaltermijn van 30 dagen. Je ontvangt een betaalverzoek via email.

Ja, dat kan. Kies tijdens het afronden van je bestelling voor de betaalmethode “Klarna Betaal in 3 delen”. In de volgende stap word je automatisch naar de veilige omgeving van Klarna gestuurd, hier worden extra gegevens gevraagd (naam, geboortedatum en telefoonnummer). Op basis van deze gegevens keurt Klarna je betaling goed of af. Klarna doet dit op basis van een check waarin gekeken wordt naar jouw betalingsgeschiedenis bij Klarna, het bedrag en in sommige gevallen externe informatie.

Je betaalt wanneer het jou uitkomt tijdens de betaaltermijn van 30 dagen. Je ontvangt een betaalverzoek via email.

We hebben je factuur meegestuurd in de e-mail met het onderwerp “Je factuur en garantiebewijs”. Als je deze verzendbevestiging niet meer hebt, kun je ons een e-mail sturen via het contactformulier op onze website met je ordernummer, zodat we je bestelling kunnen vinden in ons systeem. We zullen de factuur dan zo snel mogelijk per e-mail naar je toesturen. Let op: achteraf kunnen we de factuur niet meer aanpassen i.v.m geldende wetgeving.

Verzending en bezorging

Zodra je een bestelling hebt geplaatst, streven we ernaar het product zo snel mogelijk te leveren. Als het product via de pakketdienst kan worden verzonden, kan dit meestal binnen 1-2 werkdagen worden bezorgd. Bestellingen die op werkdagen vóór 12:00 uur in de middag zijn besteld, geven wij dezelfde dag nog mee aan DHL.

Voor grotere producten zoals barbecues die per pallet worden vervoerd, nemen we contact met je op om de levering te regelen. We plannen dan samen een bezorgafspraak in om ervoor te zorgen dat we niet voor een gesloten deur staan. Er wordt binnen 1 werkdag na het plaatsen van de bestelling telefonisch contact met je opgenomen voor het maken van de bezorgafspraak. 

Bij pakketten onder de 30 kilo zal DHL proberen het pakketje af te leveren bij je buren of als dit niet lukt naar een afhaalpunt brengen. Er ligt dan een briefje in de brievenbus met de informatie waar je je pakketje af kan halen. Is je pakket retour afzender gegaan? Dan zullen wij je binnen 5 werkdagen na ontvangst in ons magazijn terugbetalen. Bij pakketten boven de 30 kilo wordt een bezorgafspraak gemaakt, ben je toch niet thuis bij afleveren dan wordt er een nieuwe bezorgafspraak gemaakt, maar hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €40.

Het is mogelijk om zelf de bezorgdatum te kiezen. Dit kan je in de opmerkingen vermelden bij het plaatsen van je bestelling. 

Bij bestellingen boven de 30 kilo nemen wij altijd contact op om een bezorgafspraak te maken. 

Je ontvangt een track en trace link per mail van DHL, hiermee kun je de bestelling volgen

In de avond laten bezorgen is helaas geen mogelijkheid. 

Retourneren en garantie

We begrijpen dat het bekijken en testen van producten thuis essentieel is om te bepalen of ze aan je verwachtingen voldoen. Daarom mag je onze producten thuis op dezelfde manier ervaren als in een fysieke winkel. Echter, als je besluit om iets terug te sturen, vragen we je vriendelijk om de producten netjes te verpakken, zoals je ze ontvangen hebt, om de retourprocedure soepel te laten verlopen.

De retourvoorwaarden concreet:
 • Je mag een artikel aanraken en bekijken, zoals je dat ook in een winkel zou doen. Gebruik het artikel niet meer dan nodig, als je nog niet zeker weet of je het wil houden.
 • Zorg ervoor dat de artikelen die je retourneert (indien mogelijk) in de originele artikel verpakking zitten en dat alle labels eraan zitten. De barcode op de verpakking van het artikel zorgt ervoor dat wij je retour kunnen verwerken.

Let op: voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen we je aansprakelijk stellen en behouden we ons het recht voor om kosten in rekening te brengen.

Voor het retourneren betaal je geen retourkosten als je gebruik maakt van onze retourlabels.

Je kunt je retourzending aanmelden door het online retourformulier in te vullen of door een e-mail te sturen naar info@patton.eu of door gebruik te maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Vermeld hierbij altijd duidelijk het ordernummer. Na het aanvragen van je retour ontvang je van ons binnen 1-2 werkdagen een retourlabel of nemen we telefonisch contact op voor het maken van een ophaalafspraak (alleen voor grote of zware artikelen). 

Ons retourlabel is een QR-code die je bij een DHL punt kan laten scannen. Je hoeft het label dus niet zelf te printen. 

Klik hier voor meer informatie over ons retourbeleid.

Wat vervelend dat de bestelling kapot is aangekomen, sorry daarvoor! We bieden je uiteraard graag een passende oplossing. Neem hiervoor contact met ons op via het klachtenformulier

Het is mogelijk om je bestelling te wijzigen of annuleren mits het pakketje ons magazijn nog niet verlaten heeft. Mocht je de bestelling willen wijzigen of annuleren neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op: +31(0)418 578 480. 

Je kan je retourzending volgen via de track en trace link die je per mail ontvangt van DHL na het afleveren bij het pakketpunt.

Hieronder vind je het magazijn waar je het product naartoe kunt retourneren:

Patton BV
Veilingweg 2
5301 KM  Zaltbommel
Nederland

Let op: wil je je bestelling kosteloos retourneren? Vraag dan retourlabels aan via ons online retourformulier

Account en gegevens

Als je niet kunt inloggen op je account, zijn er twee mogelijke redenen. Allereerst kan het zijn dat je het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. Je kunt dit oplossen door op ‘Wachtwoord vergeten’ te klikken en een nieuw wachtwoord aan te vragen. Ten tweede kan het zijn dat je nog geen account hebt aangemaakt, zelfs als je eerder bij ons hebt besteld of onze nieuwsbrieven hebt ontvangen. Je kunt alsnog een account aanmaken. Hiermee kun je gemakkelijker bestellen doordat je adressen opgeslagen worden en hier kan je informatie over je eerdere bestellingen bekijken.

Als je inlogt in je account kan je navigeren naar ‘Accountgegevens’. Hier vind je een overzicht van al je gegevens. Deze kan je hier ook wijzigen. Als je al je gegevens wilt verwijderen kan je contact met ons opnemen via het contactformulier

Als je inlogt in je account kan je navigeren naar ‘Bestellingen’. Hier vind je een overzicht van al je bestellingen.

Patton B.V. verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. We bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Je gegevens bewaren we 7 jaar in verband met wettelijk vastgestelde termijnen. Daarna zullen wij uw gegevens verwijderen of anonimiseren, tenzij we bepaalde gegevens langer nodig hebben voor een andere doeleinde. Als dat het geval is, hebben wij daarvoor een grondslag en zullen wij ervoor zorgen dat deze gegevens alleen nog toegankelijk zijn voor dat andere doeleinde. We zullen in die gevallen alleen die gegevens bewaren die noodzakelijk zijn om onze wettelijke verplichtingen na te komen. Na de wettelijke bewaartermijnen zullen wij uw gegevens uiteraard alsnog verwijderen of anonimiseren. We zullen gegevens anonimiseren als we ze bijvoorbeeld nog willen gebruiken voor statistische doeleinden.

We verkopen uw gegevens NIET aan derden en verstrekken deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Patton B.V. blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie. 

Klachtenafhandeling

Heb je een klacht? Dat spijt ons enorm. We willen dit graag voor je oplossen! Stuur je klacht naar ons via het klachtenformulier en beschrijf duidelijk wat er aan de hand is. Als je aankoop beschadigd is of op een andere manier niet aan je verwachtingen voldoet, voeg dan foto’s toe zodat we de situatie goed kunnen beoordelen en we je een passende oplossing kunnen bieden. We streven ernaar om binnen 2 werkdagen inhoudelijk te reageren, of we nemen telefonisch contact met je op om de klacht te bespreken.

We streven er naar om binnen twee werkdagen inhoudelijk te reageren op je klacht. 

We begrijpen dat je je misschien zorgen maakt over de haarscheurtjes in het keramiek van je kamado. Het kan lijken op een cosmetische oneffenheid of zelfs een fout in het productieproces. Deze scheurtjes worden ook wel craquelé genoemd.

Het is belangrijk om te weten dat je kamado is gemaakt van natuurlijk materiaal. Craquelé is een typisch kenmerk van keramisch geglazuurde producten. Het keramiek ademt en leeft, waardoor het normaal is dat een goede kamado altijd enige haarscheurtjes zal vertonen, in verschillende mate.

Tijdens het bakproces van het geglazuurde keramiek kan er een zeer minimaal restvocht achterblijven in de ketel. Soms kunnen de haarscheurtjes er opvallend wit uitzien, wat wordt veroorzaakt door de keramiekstof die door het vocht naar buiten wordt geduwd. Bij verwarming kan dit effect toenemen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit niet schadelijk is voor het keramiek en heeft geen invloed op de werking van de kamado.

Onderhoud BBQ

De meeste modellen zijn uitgerust met roestvrijstalen branders. De ‘dak’-vorm van de brander zorgt ervoor dat vocht en vet direct op de brander verbranden of langs de brander weglopen, waardoor de gasopeningen vrij blijven. Na verloop van tijd kunnen de branders wel gaan roesten, maar dit is oppervlakkige roest en geen probleem. Wij adviseren om de branders jaarlijks schoon te maken met een staalborstel en eventueel in te vetten met wat olijfolie.

Om de branders te reinigen, verwijder je eerst de splitpen aan de voorzijde met een tang en til je de brander schuin omhoog vanaf die zijde. Als er gaatjes verstopt zijn, kun je ze doorprikken met een priem of uitgebogen paperclip en vervolgens de brander schoonzuigen met een stofzuiger.

De branders onder de bakplaat komen zelden in contact met bakvocht, waardoor ze minder snel roesten. Daarom raden we aan om de branders die onder de grillplaat hebben gelegen, onder de bakplaat te plaatsen en vice versa. Zorg ervoor dat bij het terugplaatsen de open zijde van de brander goed over de messing inspuiter wordt geplaatst.

Het is het beste om tijdens de herfst- en wintermaanden je barbecue binnen te zetten, zonder hoes. Als dit niet mogelijk is, zet de barbecue dan op een beschutte plek in de tuin en dek hem af met een hoes.

Het is cruciaal om je barbecue na gebruik altijd grondig schoon en droog te maken. Achtergebleven resten en onvoldoende drogen van de bak- of grillplaten kunnen namelijk leiden tot roestvorming. Doorgaans maak je de grills en platen schoon met een stevig borsteltje en lauwwarm water. Je kunt dit het beste doen wanneer de barbecue nog een beetje warm is, want dan laat het vuil gemakkelijker los en wordt de barbecue dus makkelijker schoon! Breng na het schoonmaken een dun laagje olijfolie aan.

Direct boven de branders zijn vlamverdelers geplaatst onder de grillroosters. Deze zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en helpen bij het afvoeren van vleesvocht, olie en vet, zodat het niet direct op de branders druppelt. In plaats daarvan wordt het naar beneden geleid, naar een vetopvangbakje of -lade onder in het branderhuis. Leg hierin voor gebruik aluminiumfolie en eventueel een laagje kattenbakkorrels. Deze korrels absorberen vocht goed en zijn gemakkelijk in hun geheel te verwijderen. Ook is het mogelijk om een laagje aluminiumfolie op het grillrooster te leggen.

Het aansteken van een Patton gasbarbecue verloopt als volgt:

 • Controleer of er voldoende gas in de gasfles zit.
 • Zorg ervoor dat alle branderregelknoppen op de barbecue uit staan.
 • Draai de gaskraan op de gasfles open.
 • Steek één brander aan. Bij bepaalde modellen wordt de ontsteking geactiveerd door het draaien van de regelknop.
 • Volg de instructies van de fabrikant om deze te ontsteken met de piëzo-ontsteking voor modellen met een aparte ontstekingsknop.
 • Draai de overige regelknoppen open.
 • Laat de barbecue met het deksel open ongeveer een kwartier voorverwarmen.
 • Pas nu de gasbarbecue aan voor de gewenste kookmethode, of het nu directe hitte betreft met het deksel open, of indirecte hitte met het deksel gesloten.
 • Bij het gebruik van een gesloten deksel, gebruik nooit de branders op de hoogste stand.

Voor je Patton barbecue kan je het beste een 30Mb./1.5kg/h. gasdrukregelaar gebruiken. Deze laat voldoende gas door om alle branders optimaal te gebruiken.

Een gasdrukregelaar zorgt ervoor dat er vanuit de gasfles een gelijkmatige toevoer naar je barbecue is, zodat alle branders optimaal kunnen branden.

Je kan zowel propaangas als butaangas gebruiken. Voor regelmatig gebruik van een barbecue tot 4 branders is een 5 kg fles voldoende. Vanaf 4 branders raden wij een 10 kg fles aan. 

Het rooster hoeft niet ingebrand te worden voor gebruik, maar om deze langer mooi te houden is het wel aan te raden deze na gebruik in te smeren met plantaardige olie als het rooster nog warm is (Let op: gebruik handschoenen tegen de hitte van het rooster). Je kan eerst een staalborstel gebruiken om het grove vuil van het rooster te schrapen en vervolgens een papieren doek om het rooster af te vegen. Daarna insmeren met een dun laagje olie. Dit helpt roestvorming te voorkomen en behoudt de natuurlijke antiaanbaklaag van het gietijzer.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! Wij zullen je vraag binnen 1-2 werkdagen beantwoorden.

Mijn winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën