Hoe moeten de branders onderhouden worden?

De branders van de meeste modellen zijn gemaakt van RVS. De ‘dak’-vorm van de brander zorgt er voor dat vocht en vet direct op de brander verbrand of langs de brander afloopt waardoor de gasopeningen niet verstopt kunnen raken. De branders kunnen naar verloop van tijd gaan roesten. Dit is geen probleem omdat dit oppervlakkige roest is. Wij adviseren u de branders een keer per jaar met een staalborstel te reinigen en b.v. met een beetje olijfolie in te vetten. U kunt de branders verwijderen door de splitpen aan de voorzijde met een tang te verwijderen en daarna vanaf die zijde schuin omhoog te tillen. Mochten er gaatjes verstopt zijn prik ze dan met een priem of uitgebogen paperclip door en zuig de brander met een stofzuiger schoon. De branders onder de bakplaat komen nauwelijks in contact met bakvocht waardoor ze minder roesten. Daarom adviseren wij u de branders die onder de grilplaat gelegen hebben onder de bakplaat te leggen en andersom. Zorg er bij het terugzetten voor dat de open zijde van de brander goed over de messing inspuiter geplaatst wordt

Hoe houd ik mijn Patton gebruik gereed?

Het beste kunt u de barbecue in de herfst- en wintermaanden binnen zetten zonder hoes. Als dit niet tot de mogelijkheden behoort, zet de barbecue dan op een beschutte plaats in de tuin afgedekt met een hoes.

Hoe maak ik mijn barbecue schoon?

Het is heel belangrijk om uw barbecue na gebruik altijd goed schoon en droog te maken, want door achtergebleven resten en het niet goed droogmaken van de bak- of grillplaten kunnen deze gaan roesten. Over het algemeen maakt u de grills en platen schoon met een hard borsteltje en lauw water. Doe dit altijd wanneer de barbecue nog een beetje warm is, dan laat het vuil een stuk sneller los en krijgt u de barbecue dus makkelijker schoon! Na het schoonmaken een dun laagje olijfolie aanbrengen.