Wat is een rotisserie en hoe werkt het?

Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of net begint met buiten koken, de elektrische rotisserie van Patton is een must-have accessoire voor elke liefhebber van de grill. Met deze handige toevoeging aan je grillarsenaal kun je genieten van gelijkmatig gegaarde en smaakvolle gerechten, rechtstreeks van je eigen achtertuin. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over het gebruik van de elektrische rotisserie van Patton, zodat je het maximale uit je grillervaring kunt halen.

Een rotisserie is een grillaccessoire waarmee voedsel gelijkmatig kan worden gegaard terwijl het langzaam ronddraait boven de warmtebron. De elektrische rotisserie van Patton is speciaal ontworpen voor de Premium Kamado 21″ van Patton en maakt gebruik van een elektrisch aandrijfsysteem om het spit te laten draaien. Dit zorgt voor een gelijkmatige bereiding van je favoriete gerechten, of het nu gaat om vlees, gevogelte, vis of groenten.

Het gebruik van de elektrische rotisserie van Patton:

1. Voorbereiding van de grill

Voordat je de rotisserie gaat gebruiken, zorg ervoor dat je grill schoon is en klaar voor gebruik. Plaats de rotisseriebevestiging op de grill en zorg ervoor dat deze stevig is vastgezet.

2. Voorbereiding van het gerecht

Kies je favoriete ingrediënten om te grillen. Of het nu gaat om een hele kip, een stuk varkensvlees, een visfilet of groenten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bereid je ingrediënten voor zoals gewenst, kruid ze naar smaak en rijg ze op het spit.

3. Bevestigen van het spit

Plaats het spit met het gerecht op de rotisseriebevestiging en zorg ervoor dat het stevig is vastgezet.

4. Grillen met de rotisserie

Steek de stekker van de elektrische rotisserie in een stopcontact en zet de motor aan. Stel de temperatuur van je grill in op de gewenste stand, afhankelijk van het type gerecht dat je bereidt. Plaats het spit op de grill en sluit het deksel. Laat het gerecht langzaam roteren terwijl het gelijkmatig gaart boven de warmtebron.

5. Controle en serveren

Controleer regelmatig de gaarheid van je gerecht met behulp van een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat het perfect gaar is. Zodra het gerecht de gewenste gaarheid heeft bereikt, haal je het voorzichtig van het spit en laat je het kort rusten voordat je het serveert.

Hoe maak ik mijn kamado schoon?
Tags
Volg ons op Instagram voor nog meer inspiratie
Mijn winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën