Hoe maak ik mijn kamado schoon?

Om ervoor te zorgen dat jouw Kamado altijd in topconditie blijft en klaar is voor de volgende culinaire avonturen, is het essentieel om regelmatig schoon te maken. Hier zijn enkele handige tips om je Kamado barbecue te reinigen en te onderhouden.

1. Laat de Kamado afkoelen

Voordat je begint met schoonmaken, laat je de Kamado volledig afkoelen. Dit voorkomt dat je jezelf brandt tijdens het schoonmaken en zorgt ervoor dat het keramiek niet plotseling barst door het temperatuurverschil.

2. Verwijder de as

Verwijder na het afkoelen de as uit de vuurkorf met behulp van een aspook. Let op dat je de as pas verwijdert wanneer deze volledig is afgekoeld om brandgevaar te voorkomen. Gooi de as weg in een hittebestendige container.

3. Reinig de roosters

Gebruik een grillborstel om de roestvrijstalen roosters van je Kamado barbecue schoon te maken. Schrob de roosters grondig om alle achtergebleven voedselresten en vet te verwijderen. Als de roosters erg vies zijn, kun je ze ook laten weken in warm water met een mild afwasmiddel voordat je ze schoonborstelt.

4. Maak het keramiek schoon

Gebruik een vochtige doek en warm water om het keramische oppervlak van de Kamado schoon te maken. Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, maar vermijd agressieve chemicaliën die het keramiek kunnen beschadigen.

5. Controleer de afdichtingen

Controleer regelmatig de afdichtingen rondom de deksel en de ventilatieroosters van je Kamado barbecue. Zorg ervoor dat ze schoon zijn en vrij van vuil en vet om een goede luchtdichte afsluiting te garanderen tijdens het grillen.

6. Onderhoud het gietijzeren onderstel

Als je Kamado barbecue een gietijzeren onderstel heeft, zorg er dan voor dat je deze regelmatig controleert op roestvorming. Reinig het gietijzer met een staalborstel en breng indien nodig een dun laagje plantaardige olie aan om het te beschermen tegen corrosie.

Door regelmatig schoon te maken en te onderhouden, blijft je Kamado barbecue in topconditie en kun je blijven genieten van heerlijk gegrild eten met die karakteristieke rokerige smaak. Dus pak die borstel en maak je Kamado stralend schoon voor de volgende barbecue!

Wat is een rotisserie en hoe werkt het?
Tags
Volg ons op Instagram voor nog meer inspiratie
Mijn winkelwagen
Verlanglijst
Recent bekeken
Categorieën